Dominick Muermans eindigt in de bandenstapels in Edmonton

De luchthaven in het centrum van de stad Edmonton, Canada, was voor de 10e keer het terrein van het Atlantic kampioenschap. Samen met de IndyCars kwam het Atlantic kampioenschap naar de Canadese provincie Alberta. De huige IndyCar coureurs Danica Patrick, Dan Wheldon, Buddy Rice en Graham Rahal reden allen ooit in het Atlantics kampioenschap.

Het was een warme, zonnige dag en er was weinig grip op het circuit omdat het geen permanent race circuit is. Tijdens de kwalificatie kwam er steeds meer grip. Het circuit is erg hobbelig dankzij de strenge winters in Edmonton

Dominick Muermans, die zich als 16e kwalificeerde tijdens zijn eerste bezoek aan het circuit, miste de eerste versnelling tijdens de start en viel terug tot de laatste plaats. Maar hij vocht zijn weg terug naar voren en haalde Leo Mansell (zoon van Nigel Mansell) in en het leek erop dat hij nog meer verloren posities zou heroveren.

In ronde 5 kwam Dominick bocht 9 uit toen hij de controle over de wagen verloor. De neus van de wagen ging het gras in en de ophanging raakte beschadigd. Het resultaat was veel onder- en overstuur en de wagen werd vrijwel onbestuurbaar. Hij was echter nog in staat om een andere wagen in te halen maar de banden verloren hun grip. Vijf minuten voor het einde, in de 31e ronde, blokkeerden de wielen en raakte Dominick de bandenstapel in bocht 7. Hij stapte gelukkig uit zonder enige verwondingen en de wagen had slechts lichte schade, wat dat betreft goed nieuws voor de tweede race.

“He was gewoon niet mijn dag. Allereerst stond ik niet in de eerste versnelling bij de start terwijl ik dat wel dacht. Even later ging ik in de rondte en beschadigde de ophanging waardoor de wagen bij onbestuurbaar werd. Toen blokkeerde de remmen en ik ging rechtdoor de bandenstapel in. Ik probeerde te pushen, maar het ging gewoon niet. Gelukkig hebben we morgen nog een race hier.”

 


Meer Dominick Muermans nieuws

04 okt '08 Dominick eindigt seizoen als twaalfde
03 okt '08 Dominick vijftiende in kwalificatie Road Atlanta
21 sep '08 Muermans finisht Atlantic race op Salt Lake als zeventiende
20 sep '08 Omstandigheden beïnvloeden kwalificatiesessies Dominick Muermans op Salt Lake
19 sep '08 Muermans leert Miller Motorsports Park in eerste kwalificatie kennen
16 sep '08 Dominick Muermans wordt veertiende op New Jersey
15 sep '08 Dominick Muermans naar zeventiende plaats in tweede kwalificatie
14 sep '08 Dominick Muermans wordt opgehouden in eerste kwalificatie
18 aug '08 Dominick Muermans rijdt solide race op Trois Rivieres
10 aug '08 Dominick Muermans positiever na tweede race in Edmonton

Alle headlines »